onsdag 29 januari 2014

Backar med utgående kontrakt

Ja, här kommer då nästa del med spelare som har utgående kontrakt. Idag har jag skrivit om nämnvärda backar som blir Unrestricted free agents efter säsongen, d.v.s dom kan skriva på för vilken klubb dom vill. Jag skrev för några dagar sedan om målvakter med utgående kontrakt och missade ni det så hittar ni det inlägget här.
Notera att det är lönetaksträffen, inte årets lön, som står intill spelarens namn.


Kyle Quincey, 28, Detroit | 3,775,000 $

Quincey draftades av Detroit år 2003 men lyckades inte slå sig in i laget på allvar i Detroit. Efter säsonger i Kings och Avalanche så hämtades hem i utbyte mot ett draftval i första rundan i februari 2012.
Återkomsten i Detroit har inte varit riktigt lika lyckad som Ken Holland hoppades på när han försökte fylla luckan efter Brad Stuart. Den här säsongen ligger han på svaga 9 poäng på 52 matcher.
Dessutom har Brendan Smith och Danny DeKeyser haft starka säsonger. Med dessa två i andra backpar och Ericsson med Kronwall i första så ser inte Quincey ut att ha en framtid i Detroit. Ett tredje backpar är han för dyr för.
Frågan är dock om Detroit behåller han för ett slutspel den här säsongen och släpper honom gratis säsongen därpå, eller vill man få tillbaka något efter att ha offrat ett första val och därför väljer att trejda honom?
Jag tror han blir kvar säsongen ut, om man inte får en bra back i utbyte, då Detroits backuppsättningen är alldeles för tunn om två, tre spelare skulle bli skadade i ett slutspel.

Andrei Markov, 35, Montreal | 5,750,000 $

Skadedrabbade Markov var ifjol tillbaka på riktigt och producerade 30 poäng på den förkortade säsongens 48 matcher. I år snittar han 0,5 poäng per match och trots hans ålder lär han erbjudas en förlängning. Men med tanke på att Subban ska ha nytt kontrakt efter säsongen är frågan om Markov kan behålla en så hög lön? Subbans lön lär öka med cirka 4 miljoner och även Lars Eller ska ha högre lön.
Men Markov är fortfarande en viktig spelare och en förlängning kommer lösas, om inte Markov väljer att vända hem till Ryssland.


Dan Girardi, 29, NY Rangers | 3,325,000 $

Girardi har inte haft säsongen som han hade hoppats på. Hade han fortsatt som säsongerna innan hade han kunnat sett fram emot en skön löneökning. Nu är läget annorlunda. Rangers har många spelare att förlänga med och enligt mig bör inte Girardi sitta stensäkert. Ryan Mcdonagh, Marc Staal och Anton Strålman ligger före honom i hierakin. Dessutom plockade man in Kevin Klein, som är ganska lik Girardi i spelstilen, med en lönetaksträff på 2,9 miljoner dollar. Det har även spekulerats om att Girardi är tillgänglig för en trejd så det skulle vara en jättechock för mig om Girardi trejdades.
Nej, det är en svår situation, men med tanke på hur bra Girardi har varit så tror jag ändå man löser en förlängning med honom. 


Mika Niskanen, 27, Pittsburgh | 2,300,000 $

Niskanen är den enda backen i Pittsburgh som spelat säsongens alla matcher den här säsongen (rookien Olli Määttä har missat en). Han har fått dragit ett stort lass med istid när många ordinarie varit borta och han har helt enkelt varit lagets bästa back. Han har 30 poäng och är plus 29 på 53 matcher spelade och Penguins vill garanterat behålla honom. Men Penguins har som ni vet några rätt höga löner på vissa spelare. Idag har man inte ens en miljon i löneutrymme och det beror på hur mycket lönetaket går upp om man ska kunna förlänga med Niskanen eller inte. Han eller Orpik kommer förmodligen behöva släppas och jag tror det blir Niskanen man vill ha kvar. Men det beror också på hur gärna Niskanen vill stanna i Penguins. På free agent marknaden tror jag han kommer kunna få 5 miljoner dollar i takträff, medan han i Penguins kommer få nöja sig med mindre. Min gissning blir en förlängning på inte allt för många år med en lön strax under 4 miljoner.


Brooks Orpik, 33, Pittsburgh | 3,750,000 $

Den defensivt starka Orpik börjar bli till åren. Han har varit en viktig del av Pittsburgh i många år, men med höga löner på sina lagkompisar kan en förlängning nu bli ett problem. Niskanen som haft en stark säsong ska ha löneökning och detsamma gäller Brandon Sutter. Dessutom behöver man få in en någon starkare rollspelare som också kan fylla på i topp 6 vid skador. Ja ni hajar grejen, lönetaket är problemet, så återigen handlar det om hur mycket lönetaket går upp. Men eftersom att Pens hämtade in Rob Scuderi inför säsongen, som är väldigt lik Orpik i sin spelstil, så ökar chanserna att man kan klara sig utan honom. Letang, Scuderi, Martin och Niskanen får utgöra grunden och sedan får man hämta in en stark defensivt 6:e back som kan ta över defensiva uppgifter av Orpik, om inte Bortuzzo, Engelland eller Määttä duger.
Så skulle jag gjort, men Orpik är ändå Orpik och jag tror man har svårt att släppa honom. Jag tror nog faktiskt att han får en förlängning ändå, då han har varit så viktig för Penguins framgångar. Men om det är det bästa för Penguins tror jag inte.


Andra noterbara:

Dan Boyle, 37, San Jose | 6,666,667 $
Ja, gamle gode Dan Boyle. Blir det något år till i Sharks? Sharks ser inte ut att missa slutspel så en trejd vid deadline lär inte ske. En förlängning på ett år känns som det rimligaste. Eller blir det en sista säsong i sitt forna lag Tampa Bay? Vi får se.

Henrik Tallinder, 35, Buffalo | 3,375,000 $
Ja, vill Sabres ha kvar honom en säsong till ? Vi har ju konstaterat att han har en väldigt bra personlighet för ett omklädningsrum då han plockades in till Sabres för att agera mentor åt de yngre och togs ut i OS mestadels p.g.a sina ''egenskaper utanför isen''. Men vill man ha kvar han hockeymässigt? Tveksamt.

Marek Zidlicky, 36, New Jersey | 3,000,000 $

Gamle Zidlicky håller i poängproduktionen och har den här säsongen samlat ihop 28 poäng på 52 matcher. Han är fortfarande en duktig powerplayback och Devils lär vilja förlänga för en billig peng. Om Zidlicky vill va kvar i Devils, eller ens i NHL, får vi helt enkelt se. Kanske avslutas karriären i Tjeckien?

Anton Strålman, 27, NY Rangers | 1,700,000 $
Strålman har förmodligen sin bästa säsong i NHL i år. Han är idag bland Rangers viktigaste backar och han kan räkna med en hyfsad löneökning om Rangers väljer att satsa på honom.

Matt Greene, 30, LA Kings | 2,950,000 $

Den tuffe Matt Greene är en av ligans mest underskattade backar defensivt. Han hade en stor roll i Kings Stanley Cup triumf och Kings lär absolut vilja förlänga med honom. Samtidigt lär många lag vilja ha honom och det skulle vara intressant att se honom testa marknaden.

Douglas Murray, 33, Montreal | 1,500,000 $
Nej, gamle Dogge. Är det inte dags att åka hem till Djurgården nu? Han har fått spela 32 av Montreals 53 spelade matcher den här säsongen. Han ligger hela -13 och det är tydligt att han inte har tempot för NHL i sig längre.
Vill han stanna i NHL får han nog nöja sig med en del matcher på läktaren.

Kimmo Timonen, 38, Philadelphia | 6,000,000 $
Timonen skrev ett ettårskontrakt inför säsongen och nu är frågan om han skriver på ett nytt. Han är fortfarande en viktig kugge i Flyers men är inte samma gamla Kimmo. Prövar han lyckan på en Stanley Cup någon annanstans ett sista år?


Så vad tror och tycker ni?

/ @nhlsnack

Källor:
capgeek.com
nhl.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar